2-componenten garagevloerverf

2-componenten garagevloerverf

Het begrip 2-componenten garagevloerverf doet wellicht de wenkbrauwen fronsen. Het is echter geen ingewikkeld product. Maar wel aangeraden als u vloeren wilt verven die zwaar belast worden!

Gewone vloerverf heeft maar één hoofdbestanddeel. Een hoogwaardige garagecoating bestaat uit twee bestanddelen ofwel componenten. Dit betekent dat de verf is aangevuld met een extra type kunsthars. Dit is polyurethaan ofwel epoxy. Hars zorgt voor de harde toplaag van de coating.

Deze tweede component wordt toegevoegd bij het mengen. Dit gebeurt pas voordat u de garagevloer gaat verven. Mengen en dan lange tijd wachten is niet verstandig, want de “potlife” (tijd waarin de coating gebruikt kan worden) is beperkt. Om dezelfde reden is het ook onverstandig om meteen alle verf te mengen. Stap voor stap zorgt ervoor dat u niet met onbruikbare coating blijft zitten. Eenmaal gemengde verf is  niet te bewaren.

Een 2-componenten garagevloerverf staat borg voor een aantrekkelijk resultaat dat tegen een stootje kan. De vloeistofdichte garagevloercoating is gemakkelijk te reinigen en biedt een uitstekende bescherming tegen zuren, vetten en chemische stoffen zoals weekmakers die u aantreft in het rubber van autobanden. De coating is tevens slijtvast en bestand tegen krassen. Een vloercoating met twee componenten is van zichzelf dikker dan gewone coating. Dit geeft niet alleen extra bescherming. Het maakt de toplaag ook minder gevoelig voor schommelingen in temperatuur.

Nadelen 2-componenten garagevloerverf

Niets is perfect. Soms zien we dat een 2-componenten garagevloerverf met epoxy de glans verliest bij sterke blootstelling aan UV-licht. Ook is het belangrijk te onthouden dat u 2-componenten vloerverf niet zomaar moet aanbrengen over een oude laag verf met slechts één component. U hebt in dit geval een tussenstap nodig. Ofwel schuurt u de oude laag weg, ofwel brengt u een primer aan. Dit is een voorstrijkmiddel. Doet u dit niet, kunt u problemen krijgen met de hechting. Tot slot raden we u aan om zeer secuur de instructies te volgen. Het is essentieel om de juiste mengverhoudingen toe te passen.

Hebt u vragen over 2-componenten garagevloerverf? Wilt u weten welke vloercoating het best bij u past? Bel ons dan. Wij geven u graag advies.

2-componenten garagevloerverf
4.2 (84%) 5 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.