Garagevloer schuren

Alles over garagevloer schuren

Voordat u gaat verven, zult u waarschijnlijk uw garagevloer schuren. Dit is nodig om de onderlaag van voldoende grip te voorzien. Een garagevloerverf heeft dit nodig. Het versterkt de hechting. Maar het is niet altijd noodzakelijk.

Een garagevloer schuren is vooral nodig als u de oude vloerverf loslaat. U ziet dit aan eventuele bladders, scheuren en barsten in de verflaag. Daarnaast is het aangeraden om vieze, verregende garagevloeren te schuren, bijvoorbeeld bij nieuwbouw. Met schuren verwijdert u ook lelijke lijmresten. Daarnaast kunnen we het aanraden voor als u een betonlook nastreeft.

Een garagevloer schuren doet u het best met een diamantschuurmachine. Deze vindt u bij verhuurbedrijven. U kunt ook een professionele schilder vragen. Hebt u twijfel, vraag dan raad van een vakman.

Natte garagevloer schuren

Bij nieuwbouw kan er sprake zijn van natgeregende betonvloeren. Ook een nog niet overdekte garagevloer kan nat zijn. Hevige buien kunnen een nieuwe betonnen vloer beschadigen. U kunt dan speciaal hiervoor ontwikkelde schuurapparatuur gebruiken. Werken met een dergelijke geavanceerde machine, die soms wel 450 kilo weegt, is niet voor iedereen weggelegd. Vraag liever een specialist om de klus te klaren.

Een garagevloer coating aanbrengen hecht optimaal als de vloer droog, schoon en vetvrij is. Daarnaast moet het oppervlak glad en hard zijn. De verf kan dan gelijkmatig opgebracht worden en hecht zich beter aan de ondergrond. Echter, soms is een vloer zo glad dat er juist daarom geschuurd moet worden. Het is dus zaak een balans te vinden. Oneffenheden moeten weg, maar te glad is ook niet goed.

Hebt u vragen over het schuren van vloeren, of over de keuze en het gebruik van garagevloerverf, mag u altijd contact met ons opnemen. Wij hebben jaren ervaring in het verven van vloeren en staan u graag te woord. Onze adviezen zijn bovendien gratis en vrijblijvend.

Alles over garagevloer schuren
4.5 (90%) 2 votes