garage vloerverf primers

Alles over garage vloerverf primers

Een garage vloerverf primers mag niet ontbreken op uw boodschappenlijstje als u verf inkoopt voor uw vloer. Voor een betonnen vloer is het belangrijk dat u een voorstrijkmiddel gebruikt voor u betonverf aanbrengt. Zie een primer als grondverf. Het middel geeft een hechtlaag voor de coating van uw betonvloer.

Er zijn situaties waarin garage vloerverf primers niet nodig zijn. Het middel is bedoeld voor ondergronden die niet eerder zijn behandeld. Dit zijn meestal nieuwe vloeren. Deze zijn poreus en hebben nogal eens een oppervlak dat instabiel of oneffen is. Uiteraard moet het beton wel droog zijn voor u de grondverf erop zet. Er zijn diverse manier om het vochtgehalte te meten. Als vuistregel geldt dat nieuwe betonvloeren een week of zes moeten drogen voordat u de garagevloer primer aanbrengt.

Wat doet een primer precies? Het middel dringt gemakkelijk door in de openingen van het beton. Zo legt het een verbinding met de toplaag. Het geeft de garagecoating als het ware houvast. Bovendien voorkomt de primer dat de vloerverf wegzakt in het beton. De vloer absorbeert minder en de coating blijft beter zitten.

Is uw garagevloer eerder behandeld, is een primer niet altijd noodzakelijk. Het ligt in dit geval aan de kwaliteit van de bestaande vloer. Is de aanwezige verf niet al te best, kunt u overwegen om een primer als tussenlaag aan te brengen. Hierover advies inwinnen bij een specialist is aanbevolen.

Garage vloerverf primers voor harde vloer

Is de ondervloer erg glad en hard, en niet poreus, biedt een garage vloerverf primers het voordeel dat de vloer minder werk vraagt. Vloerverf hecht matig op een gladde vloer. Dit leidt op den duur tot afschilferen. Brengt u eerst een primer aan, kan deze voor een hechtlaag zorgen. Het middel functioneert dan als een schakel tussen hard, glad beton en garagecoating.

Voordat u een garage vloerverf primers op de vloer aanbrengt, moet u uiteraard zorgen dat de vloer droog, schoon en stofvrij is. Ook mogen er geen beschadigingen zijn. Brengt u dan de primer aan, gevolgd door de coating van uw keuze, bent u verzekerd van een mooi en duurzaam resultaat.

Wij helpen u verder als u nog vragen hebt over primers en vloerverf voor garages en andere vloeren. Gewoon even bellen. Ons advies is gratis!

Alles over garage vloerverf primers
4.5 (90%) 2 votes