Garagevloerverf

Garagevloerverf kiezen? Denk hieraan!

U wilt garagevloerverf kiezen, maar ziet door de bomen het bos niet meer? Hier zijn tips die u wegwijs maken in de wondere wereld van garagecoatings!

Vloerverf is er in vele soorten. Er is specifieke betonverf, houtverf, er is verf voor industriële vloeren, er is epoxy en polyurethaan…. Wie een verfwinkel binnenstapt, kan zich snel radeloos voelen. Een eenvoudig startpunt is dan: waar gaat u de garagevloer voor gebruiken? Dit bepaalt mede het type garagevloerverf.

Maak een lijstje. Gaat u in de garage alleen spullen bewaren? Staat uw auto er? Gebruikt u weleens chemische stoffen? Zware verrijdbare materialen? Wordt het soms erg heet in de garage? Of is het koud en vochtig?

Garagevloerverf voor elke situatie

Gebruikt u de garage uitsluitend voor de opslag van goederen, is eenvoudige betonverf vaak voldoende. U kunt dan denken aan een vloerverf met slechts één component of garage vloerverf primers. Deze is niet zo slijtvast als andere coatings, maar wel geschikt als u gemakkelijk stof wilt verwijderen en vloeistofdichtheid niet belangrijk is.

Parkeert u er uw auto of gebruikt u chemicaliën, moet de vloercoating chemisch resistent zijn. Ja, ook vanwege uw auto, want in autobanden zitten (chemische) weekmakers die een niet-resistente verflaag kunnen doen oplossen. Staan er zware objecten in de garage waarmee geschoven of gereden wordt? Dan kan een verf voor extreem belaste vloeren uitkomst bieden.

Een onverwarmde garagevloer is het best af met dampdoorlatende garagevloerverf. Vaak is dit een 2 componenten garagevloer coating. Deze voorkomt blaasjes in de coatinglaag. Hebt u vloerverwarming of valt er direct zonlicht op de vloer, is een 2-componenten polyurethaanverf een goed idee. Deze verkleurt niet.

Een heleboel zaken om aan te denken! Komt u er niet aan, mag u ten allen tijde bij ons aan de bel trekken. Leg uw situatie uit en wij vertellen u welke garagevloerverf geschikt is. We letten daarbij ook op uw budget. Over kleuren hoeft u zich alvast geen zorgen te maken, want verf is in vrijwel elke kleur leverbaar.

Garagevloerverf kiezen? Denk hieraan!
4.7 (93.33%) 3 votes