garagevloer coating kleuren

Garagevloer coating kleuren

Welke kleuren zijn er in de handel voor de coating van een garagevloer? Eigenlijk is er geen limiet. Zoals bij andere vloerverf en betoncoatings is elke kleur leverbaar.

Om de garagevloer coating kleuren te bepalen gebruikt u een kleurenkaart of kleurenwaaier. Deze is te vinden in de verfwinkel. Er zijn ook online-versies. De kleuren zijn samengesteld volgens het RAL-systeem. Dit is een van oudsher Duitse methode die het mogelijk maakt dat overal ter wereld dezelfde kleuren kunnen worden verkocht. In het RAL-systeem wordt aan iedere tint een uniek nummer toegekend. Bij het zoeken naar een kleur voor de coating van uw garagevloer, kijkt u naar het RAL-nummer. Geef dit door bij de bestelling en het komt in orde.

Welke garagevloer coating kleuren zijn er?

Welke coatingkleur moet u kiezen? Een deel is natuurlijk persoonlijke smaak. Maar ook sfeer is belangrijk. Dat is wellicht geen begrip waaraan u denkt bij een garage of een andere functionele ruimte. Maar sfeer speelt altijd mee. Lichte kleuren doen een garage groter lijken. Een gevoel van ruimte heeft een positieve invloed op mensen. Donkere kleuren hebben als resultaat dat vuil en beschadigingen minder in het oog springen; een garage ziet er netter uit.

Een andere reden om stil te staan bij de kleur van de coating voor een garagevloer is dat u met kleuren zones kunt aanbrengen in een werkruimte. Of u geeft belijning in een contrasterende kleuren looproutes of begrenzingen aan. Door twee verschillende garagecoatingkleuren te gebruiken is het eenvoudig om dit te realiseren. Een garagecoating is gemakkelijk aan te brengen met roller of kwast. Sjablonen of afplaktape helpen u om aan te geven waar welke kleur moet komen.

Transparante garagecoating

Er is ook transparante garagecoating. Bent u tevreden met de kleuren van de vloer zoals deze nu is, kunt u transparante vloerverf aanbrengen om uw garage de broodnodige bescherming te geven. Het is zelfs mogelijk om de transparante coating aan te brengen over gekleurde verflagen. Dit geeft de garagevloer coating slijtvastheid.

Wilt u gericht advies over de kleuren van uw garagecoating, of over garagevloeren en coaten in het algemeen, aarzel dan niet en neem contact met ons op! Onze raad kost niets.

Garagevloer coating kleuren
4 (80%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.