garagevloer coating prijzen

Garagevloer coating prijzen

De garagevloer coating prijzen spelen ongetwijfeld een rol bij uw keuze. Ter geruststelling: de kosten zijn vaak lager dan u denkt.

Als u rondkijkt naar de garagevloer coating prijzen, zult u waarschijnlijk grote verschillen opmerken. Er is een hevige concurrentie op de markt van garagecoatings. Dit leidt ertoe dat er producten van lagere kwaliteit worden ontwikkeld die voor minder geld kunnen worden aangeboden. Zulke verf lijkt aantrekkelijk, maar geeft op termijn problemen. Bezuinigen op kwaliteit betekent dat de coating onvoldoende dekt, of minder kleurvast is, of slechter bestand tegen licht, gevoelig voor krassen, beschadigingen of vloeistoffen enzovoort. Vaak is het een combinatie van dergelijke factoren.

De “slechtere” verf wordt gemaakt door te variëren in krijt, pigmenten, water en vulstoffen. Minder hoogwaardige pigment beïnvloedt de kleur negatief en leidt tot coatings die sneller verkleuren.

Ondergrond bepaalt garagevloer coating prijzen

De garagevloer coating prijzen laten zich moeilijk bepalen zonder te weten wat de ondergrond van de garagevloer is. Zelf garagevloer coaten of laten coaten en het gekozen systeem, epoxy of polyurethaan, spelen mee. Vaak is het mogelijk om al voor 30 euro een 1-laag epoxysysteem aan te schaffen voor een oppervlak van 6 vierkante meter. Dit is dan exclusief de kosten om de ondergrond vlak en stabiel te maken. Het gaat dan mogelijk niet om het meest stabiele product, maar in sommige situaties kan het volstaan.

De prijs stijgt naarmate u meer voorbereidend werk moet treffen en u een complexer verfsysteem nodig heeft. Epoxyproducten zijn goedkoper da polyurethaan coatings, maar binnen de laatste groep zijn veel verschillen. Topcoatings die op gietvloeren worden aangebracht zijn duur, maar wellicht heb u geen gietvloer.

In het algemeen is het belangrijk dat u langdurig plezier hebt van uw garagevloer. Kies daarom liever voor een wat hoger prijskaartje. U bent dan verzekerd van een duurzame vloer die tegen een stootje kan en zijn kleur lang behoudt. Wees terughoudend als u een coating tegenkomt die maar 12 euro per liter kost. Kijk ook niet naar de literprijs maar naar het aantal vierkante meter dat u ermee kunt schilderen. Uiteindelijk bepaalt het oppervlak de prijs van een garagevloer coaten.

Wij geven u graag advies over welke garagecoating het best bij uw vloer past. Even bellen en we bespreken het. Gratis en vrijblijvend.

Garagevloer coating prijzen
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.