tegels verven met garagevloer coating

Tegels verven met garagevloer coating

Tegels verven met garagevloer coating hoeft geen problemen op te leveren Het vraagt wel om de juiste producten en een goede werkwijze.

Tegelvloeren in garages zijn niet gebruikelijk, maar komen wel voor. Nieuwe tegels leggen is kostbaar en arbeidsintensief. De garagevloer verven gaat veel vlotter en is goedkoper.

Wilt u uw tegels verven met betonverf, ga dan eerst na of uw tegels hiervoor geschikt zijn. Sommige tegels zijn te hard om betonverf goed te laten hechten. Daardoor zal de verflaag eerder slijten of loslaten. Verder is bij het kiezen van betonverf van belang hoe zwaar de tegels belast worden.

Weekmakers

Als er een auto in de garage staat, moet de vloer bestand zijn tegen de weekmakers in autobanden. Zulke weekmakers zijn oliën en hars, producten die ervoor zorgen dat het rubber soepel blijft. Weekmakers en verf gaan niet altijd samen. Goedkopere en kwalitatief slechtere betonverf kan niet tegen weekmakers. De verf wordt er zacht van, net als de autoband. Hierdoor ontstaan vlekken op de vloer en neemt de bescherming af.

Maar let op: weekmakers zitten niet alleen in autobanden. Ook de banden van fietsen en brommers bevatten zulke stoffen. Kies daarom een betonverf die bestand is tegen weekmakers. Dit is meestal een 2-componenten garagevloerverf. Tegels verven van een garagevloer is met 2-componentenverf geen probleem. Dit type vloerverf wordt keihard en is hierdoor heel goed bestand tegen chemicaliën zoals weekmakers. Ook als u met andere chemische stoffen in uw garage aan de slag gaat moet u oppassen dat u de juiste betonverf kiest.

Tegels verven met garagevloer coating

Natuurlijk is het van belang om de juiste voorbereidingen te treffen als u gaat verven. De ondergrond dient droog, schoon en vetvrij te zijn. Eventuele beschadigingen in de tegels dient u eerst te repareren. Daarna kunt u aan de slag met het aanbrengen van de primer en de betonverf. Producten die wij van harte aanbevelen zijn de epoxycoatings van Scanofloor. Als primer adviseren we Scanofloor Uniprimer. Maar let op: zijn uw tegels geglazuurd, moet u speciale tegelprimer gebruiken om een goede hechting op het gladde oppervlak te verkrijgen.

Wij geven graag en vrijblijvend persoonlijk advies. Hebt u dus nog vragen, bel ons dan of mail!

 

 

Tegels verven met garagevloer coating
4 (80%) 1 vote