Verf Garagevloer

Met welke verf garagevloer afwerken?

Met welke verf garagevloer afwerken? Het kan op verschillende manieren. Meestal wordt gekozen voor een garagecoating die de betonvloer beschermt. Toch is niet elke betonverf geschikt als verf voor een garagevloer.

Er zijn twee soorten betonverf in de handel: verf op basis van 1 compontent én 2-componentenverf. De belasting van de vloer is een belangrijk criterium voor welke coating u moet kiezen. Ook de staat waarin de vloer verkeert speelt een rol. Nieuwe of herstelde vloerdelen kunnen met een 2-componenten schraplaag strak gemaakt worden. Is de ondergrond in orde, kunt u een primer aanbrengen om de zuigende werking van het beton te verminderen.

Gewone betonverf kunnen we aanduiden als een 1-componentcoating voor vloeren. Deze brengt u snel en heel eenvoudig aan, zoals u ook muren schildert. Ook de prijs is doorgaans sympathiek. U kunt er niet alleen garagevloeren mee verven, maar ook winkels, kantoren, ateliers, showrooms en uw woonkamer.

Met epoxy verf garagevloer afwerken

Gaat u een garagevloer afwerken waar geregeld autobanden of fietsen overheen gaan, is het vaak echter verstandiger om te kiezen voor een 2 componenten garagevloer coating zoals een epoxy coating. Dit product bestaat uit twee potten waarvan de inhoud kort voor gebruik gemengd moet worden. Een van de twee potten bevat een verharder. Deze zorgt ervoor dat er een keiharde toplaag ontstaat. Deze is bestand tegen weekmakers, een chemische stof die we in autobanden tegenkomen en normale vloerverf zacht maakt. Met een 2-componentenverf loopt u dit risico niet. Epoxy coatings zijn wat duurder, maar gaan beduidend langer mee, zodat ze zich vanzelf terugverdienen.

Ook voor houten garagevloeren is betonverf vaak een uitstekende oplossing.

Een garagevloerverf kan in principe in elke gewenste kleur. Vrijwel alle garagecoatings worden in RAL- of NCS-kleuren geleverd. Hebt u vragen over kleuren of producten, nodigen wij uit om gratis en vrijblijvend contact op te nemen. Gewoon even bellen of mailen!

 

Met welke verf garagevloer afwerken?
4.5 (90%) 2 votes